Behandling

Microneedling by us

Du träffar en av våra auktoriserade hudterapeuter för en personlig konsultation där ni tillsammans går igenom dina problem och önskemål. Baserat på det rekommenderar behandlaren sedan vilken behandling som är bäst lämpad samt berättar om fördelar och risker. Därefter tar ni gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras.

I regel krävs en serie av flera behandlingar för att uppnå önskat resultat. I samband med konsultationen får du information om detta av din behandlare.

Prislista Dermapen

Vi rekommenderar att du ringer eller mailar oss vid bokning så vi kan gå igenom lite praktiska saker inför ditt besök.

OBS vid köp av kur erhålls en rabatt, vänligen kontakta oss för mer information och konsultation.

Vanliga frågor

Hur går en behandling till?

En microneedling behandling går till så att 12 sterila engångsnålar skapar upp till 1300 mikrokanaler i sekunden ned i huden. Beroende på vilka indikationer som behandlas går nålarna olika djupt ned i huden. Microkanalerna gör det dels möjligt att slussa ned aktiva ämnen som t ex hyaluronsyra ned på djupet i huden, dels har de en i sig stimulerande effekt på bildandet av kollagen i huden
Själva behandlingen går ganska snabbt och tar ca 5-10 minuter per behandlat område. Vanligtvis krävs 4-6 behandlingar med ca 4 – 6 veckors mellanrum för att nå ett optimalt resultat. Många ser resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar.

Hur många behandlingar behövs?

I en kur rekommenderas 3-6 behandlingar med 2-6 veckors mellanrum, men även enstaka behandlingar kan ge resultat, beroende på vad man vill behandla.Är behandlingen smärtsam?Vid behandling med de minsta nåldjupen känns det ytterst lite, om man går djupare känns det mer, men ingen bedövning brukar behövas vid hudföryngring. Vid behandling av ärr kan man lägga på bedövningskräm en halvtimma innan.Hur ser man ut efter behandling med Dermapen?Rodnad och/eller svullnad ser man ofta i 12-48 timmar beroende på hur känslig huden är. Det kan också hetta eller svida i ansiktet. De flesta kan återgå till normala aktiviteter dagen efter behandlingen.

Man är fullt återställd inom 4-5 dagar Hyperpigmentering kan alltid uppstå efter behandling – har man tidigare fått detta eller har anlag för hormonella pigmenteringar är risken större.

Vad händer efter behandlingen?

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.
Du får räkna med att huden kommer att vara lite röd och lätt svullen efteråt. Normalt lägger det sig efter en till två dagar men ibland upp till en vecka beroende på hur djup behandling som gjorts. Efter behandlingen är det viktigt att du försöker att inte röra vid ansiktet för mycket (risk för bakterier).
Byt gärna örngott och använd rena handukar i det behandlade området.

Vilka behandlingar kan man kombinera med Dermapen?

Man kan med fördel göra en portömning och/ eller en kemisk peeling i samband med din behandling. DermaplanePRO går även att kombinera.

Att tänka på efter behandlingen

Undvik följande aktiviteter i 48 timmar (2 dygn) efter behandlingen:

  • direkt solljus (sol eller solarium)
  • hård fysisk träning
  • varma bad, jacuzzi eller bastu
  • vaxning eller rakning
  • makeup

Undvik följande de första 10 dagarna efter behandling med Dermapen:

  • andra hudvårdsbehandlingar inkl botox & fillers
  • Starka hudvårdsprodukter (t ex retinol, aha-syror)
  • Spraytanning
  • Tatuering
Varukorg