fbpx
Behandling

LASER - kärl

Vi använder oss av en kristallbaserad Alexandrite och ND:YAG laser för borttagning av kärl. Vi kan hjälpa nästan alla hudtyper (ej Fitzpatrick 6). 

 

LASER för dig som:

  • vill få bort ytliga kärl både ansikte och kropp. Vi tar bort både röda & blå kärl. Även Cherry Spots som finns både i ansiktet och på kroppen.

Vanliga frågor

Hur går en behandling till?

Kärl reducering fungerar genom att ljuset absorberas av kärlet och det omvandlas till värme som får blodet att koagulera. Dessa kärl kommer sedan att avlägsnas på ett naturligt sätt ca 3-4 veckor efter behandlingstillfället.

Hur ofta?

Det brukar behövas 1-3 behandlingar med 3-4 veckors intervall (om huden läkt).

 

Innan behandlingen

Behandlingen kan utföras på alla hudtoner.
Vi utför inte behandlingen på inflammerad eller solbränd hy. Huden kan vara solkysst men ej bränd.

Efter behandlingen

Det är bra att lugna ner huden med kylbalsam eller Aloe Vera gelé, om huden känns irriterad. Detta bör man göra direkt efter behandlingen så att eventuell värmeutveckling inte skall spridas. 

Vissa personer ser ut precis som de gjorde i huden innan behandlingen påbörjades, utan ens en rodnad. Vissa personer får en lätt rodnad.

Ibland blir det en liten sårskorpa efter behandling av kärl. Det är viktigt att inte ta bort skorpan eller peta, utan bara smörja in och låta vara så den kan lossna av sig själv. Man kan även, efter kärl behandling , bli röd, svullen eller få blåmärken. Det kan även kännas ömt just vid det behandlade område.

Det är viktigt att undvika sol efter behandling samt att alltid använda SPF 50+.

Varukorg